KUOROJEN KEVÄT

KUOROJEN KEVÄT

Virittäydy vokaalimusiikin tunnelmiin VocalEspoo-festivaalin kevätkonserttisarjan myötä. Kuorojen kevät –konserttisarja järjestetään Sellosalissa myös festivaalin välivuosina eli seuraavan kerran toukokuussa 2017.

Espoon Laulu

Vapaa
Espoon Laulu, johtaa Kati Sannelvuo
4.5.2017 klo 19.00, Sellosali

 

Espoon Laulun konsertissa nykyisyys kohtaa menneisyyden: maailma soi muistoja, toiveita ja tunteita. Viime vuonna 30 vuotta täyttänyt sekakuoro esittää taatulla taidollaan ja tyylillään viihde- ja rytmimusiikkia, joka koskettaa kuulijaa. Illan ohjelmistossa on mukana suomalaista pop-musiikkia vuosien varrelta mutta myös helmiä muilta mailta. Soivan kiertomatkan vuosien ja maiden halki johtaa Espoon Laulun taiteellinen johtaja Kati Sannelvuo.

Kesto n. 60 min., ei väliaikaa.

Liput : 10 / 14 e

ostalippu_96x20

Discantus ryhmäkuva 2016 kopio 2
Espoon-mieslaulajat_kk2016

Elämän sain soimaan
Espoon Mieslaulajat, johtaa Helge Kõrvits & Discantus, johtaa Nina Melasalmi
19.5.2017 klo 19.00, Sellosali

Tämän konsertin Espoon Mieslaulajien esittämät laulut kertovat rakkaudesta lähimmäisiin ja isänmaahan. Kotimaisia säveltäjänimiä ovat mm. Leevi Madetoja, Toivo Kuula ja lisäksi uppoudutaan oopperan säveliin mm. Wagnerin ja Verdin teosten myötä.

Discantus johdattelee kuulijansa elämän suurten asioiden äärelle nykysävelien myötä. Laulujen teksteissä kuuluvat elämämme kulmakivet: usko, toivo ja rakkaus. Säveltäjänimistä mainittakoon mm. Rautavaara, Makaroff sekä norjalainen Kim André Arnesen, jonka riipaisevan kaunis sävellys ”Even when he is silent” on saanut alkunsa keskitysleirin seinältä löytyneestä tekstistä. Sen kirjoittaja uskoi rakkauteen ja Jumalaan, silloinkin kun Jumala oli hiljaa.

Kesto n. 2 h, sis. väliajan

Liput: 10 / 14 e

ostalippu_96x20

Juvenalia-kuoro

Deutsch Direkt
Juvenalia-kuoro, johtaa Matti Järvinen
23.5.2017 klo 19.00, Sellosali

Kevätkonsertissaan Juvenalia-kuoro kulkee hartaan hiljaisista hetkistä kultaisten kevätpäivien riemuun ja haikeat muistot menneistä kesistä ja rakastetuista sulavat Mendelssohnin kevätlaulujen lämpöön. Kevät on muutoksen aikaa, olkoon kyseessä eloon heräävä luonto tai Unkarin kansan unelmat vapaudesta, ja musiikissa toivo ja rakkaus kukkivat kevätesikkojen kanssa aina uudelleen.

Kesto n. 1 h 30 min, sis. väliajan

Liput: 10 / 14 e

ostalippu_96x20

Photo Titus Verhe

Virtaa!
Dominante, johtaa Seppo Murto

24.5.2017 klo 19.00, Sellosali 

Espoolaisen Dominante-kuoron konsertin yhteydessä julkaistaan kuoron uusi levy, jonka sisältö kiertyy viime vuosien juhlien ja tilaussävellysten ympärille.

Samalla katsotaan myös tulevaan – Dominante matkustaa elokuussa Taiwaniin Taipein kansainvälisille kuorofestivaaleille. Esimakua matkaohjelmistosta on myös luvassa. Konsertti huipentuu, kun kuoron seniorijoukko astuu lavalle ja kajauttaa suurkuorona yhdessä nykykuoron kanssa Toivo Kuulan koskettavan Meren virren.

Konsertin kesto on n. 1 h 40 min sis.väliajan

Liput: 10 / 14 e

ostalippu_96x20