Kuorojen kevään kuorot 2018

CandoMini-lapsikuoro

CandoMini aloitti toimintansa syksyllä 2013 kahdeksan laulajan voimin ja on kasvanut vajaassa viidessä vuodessa 40-henkiseksi taitavaksi ja monipuoliseksi lapsikuoroksi. Candominiyden ytimessä ovat ennakkoluulottomuus, hauskanpito, ystävyys ja laulun riemu. Syksyllä 2016 CandoMini julkaisi kuuden kappaleen UNI-levyn ja osallistui Espanjassa Canta Al Mar -festivaaleille, jossa se palkittiin kultaleimoin niin lapsikuoro- kuin sakraalisarjassakin.

Kesällä 2017 kuoro saavutti Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa kultaleiman ja se palkittiin myös lapsikuorolle myönnetyllä erikoispalkinnolla. CandoMiniä on sen perustamisesta saakka johtanut Viena Jurvelin.

Candomini esiintyy VocalEspoo-festivaalin Kuorojen Keväässä 30.5.2018.

Candomino

Candomino on noin 35 nuoren aikuisen espoolainen kamarikuoro. Se esittää ja levyttää raikkaita tulkintoja taidemusiikin eri alueilta renessanssista nykymusiikkiin. Kuoroa johti vuosina 1967–2005 sen perustaja, musiikkineuvos Tauno Satomaa, ja sen jälkeen musiikista on vastannut Esko Kallio.

Candominosta on kehittynyt vuosien kuluessa arvostettu ja tunnettu kamarikuoro, jonka maine on kasvanut kymmenillä menestyksekkäillä konserttimatkoilla ympäri maailman. Viimeisimmät ulkomaanmatkat kuoro on tehnyt Italiaan (2016) ja Saksaan (2018). Candomino on palkittu niin kansainvälisissä kuin kotimaisissa kuorokilpailuissa. Candomino vietti viime vuonna 50-vuotisjuhliaan, jolloin se kantaesitti runsaasti nykysäveltäjien teoksia mm. Olli Kortekankaalta ja Alex Freemanilta.

Candomino esiintyy VocalEspoo-festivaalin Kuorojen Keväässä 30.5.2018.

Juvenalia

Juvenalia-kuoro on espoolaisen Musiikkiopisto Juvenalian yhteydessä toimiva nuorekas sekakuoro. Juvenalia-kuoroa johtaa Matti Järvinen, joka perusti kuoron vuonna 1989 alun perin Olarin kuoro -nimisenä lapsikuorona. Reilun 25 toimintavuotensa aikana kuoro on kasvanut laulajiensa mukana ja on nykyään noin 30 nuoren aikuisen sekakuoro.

Kansainvälisesti tunnetun ja menestyneen kuoron tunnusmerkkinä on sen alkuajoista lähtien ollut haasteita pelkäämätön intohimo musiikkiin. Ohjelmiston kivijalkoja ovat alusta asti olleet renessanssin ja 1900-luvun musiikki, mutta äänten kypsyessä romantiikan ajan musiikki on tullut niiden rinnalle.

Juvenalia-kuoro on vieraillut festivaaleilla ja erilaisissa tapahtumissa ympäri Eurooppaa ja aina Malesiassa asti (ISME-konferenssi 2006, Kuala Lumpur). Juvenalia-kuoro on menestyksekkäästi osallistunut lukuisiin kansainvälisiin kilpailuihin. Vuonna 2012 kuoro sijoittautui kolmanelle sijalle “Festival International Choral de Neuchâtel” -kilpailun sekakuorosarjassa, ja 2009 kuoro palkittiin kahdella kultaleimalla Tampereen sävelen kuorokatselmuksessa sekä saavutti toisen palkinnon kansanmusiikkisarjassa Festival Internacional de Música de Cantonigròs -tapahtumassa Espanjassa.

Juvenalia esiintyy VocalEspoo-festivaalin Kuorojen Keväässä 22.5.2018.

Murtosointu

Espoolainen Murtosointu on korkeatasoinen a cappella -ohjelmistoa esittävä kamarikuoro, joka ei kaihda suuriakaan haasteita. Kuoro aloitti toimintansa vuonna 2003, ja siinä on noin 30 kokenutta laulajaa, joista suurin osa on aiemmin laulanut maamme eturivin kokoonpanoissa. Kuoron taiteellinen johtaja on dir. mus. Seppo Murto ja varajohtajana aloitti syksyllä 2017 MuK Anna Karjula.

Säännöllisen konsertoinnin lisäksi Murtosointu matkailee mielellään. Se esiintyi BBC Proms –tapahtumassa vuonna 2008 ja vuonna 2013 Murtosointu palkittiin hopeisella diplomilla Italian Riminissä pidetyssä kansainvälisessä kuorokilpailussa. Vuonna 2016 kuoro vieraili paavin juhlavuoden kunniaksi Roomassa järjestetyssä konserttisarjassa. Vuonna 2018 Murtosointu täyttää 15 vuotta. Sitä juhlistamme matkustamalla Firenzeen toukokuussa sekä erityisellä marraskuussa järjestettävällä juhlakonsertilla.

Murtosointu esiintyy VocalEspoo-festivaalin Kuorojen Keväässä 29.5.2018.

Sing & Shine -kuorot

Sing&Shine -kuorot tarjoavat kokonaisvaltaista ja voimauttavaa kuorotoimintaa kaikenikäisille pääkaupunkiseudulla. Kuoroja johtaa Sanna Valvanne, joka perusti ne Espooseen syksyllä 2016 New Yorkista Suomeen palattuaan ja yli 20-vuotta ympäri maailmaa kuoroja maineikkaasti johdettuaan.

Sing&Shine -kuoroista on lyhyessä ajassa muodostunut lämminhenkinen yhteisö. Kaikki kiinnostuneet pääsevät kehittämään laulu-, esiintymis- ja ryhmätaitojaan kannustavassa ja vapauttavassa ilmapiirissä Sannan luovan kuoromenetelmän, Sing&Shine With Body&Soul, mukaisesti. Melkein sata innokasta kuorolaista 4-8 vuotiaista Miniloistoista aina Aikuisloistojen ikinuoriin eläkeläisiin osallistuu viikoittaisten harjoitusten lisäksi esityksiin, leireihin, työpajoihin ja matkoihin yhdessä isona kuoroperheenä ja erikseen viidessä omassa ryhmässään.

Erityisen tärkeäksi osaksi kuorojen toimintaa ovat muodostuneet Espoon kaupungin tukemat Rauhaa&rakkautta -yhteisö- ja hyväntekeväisyysprojektit. Niiden tarkoitus on rakentaa yhä suvaitsevampaa ja avoimempaa pääkaupunkiseutua laulamisen riemua, yhdistävää voimaa ja rakkautta jakaen syrjäytymisvaarassa ja avun tarpeessa oleville mm. ikäihmisille ja turvapaikanhakijoille.

Sing & Shine esiintyy VocalEspoo-festivaalin Kuorojen Keväässä 31.5.2018.

Tapiolan Kamarikuoro

Tapiolan Kamarikuoron taiteellinen toiminta muodostuu itse tuotetuista konserttiproduktioista, ammattiorkesterien ja musiikkifestivaalien tilauskonserteista sekä monivuotisista sävellystilaus- ja levytysprojekteista. Kansalliskirjastoprojektissa esitetään ja dokumentoidaan keskeisten suomalaisten kuorosäveltäjien tuotantoa. Tapiola Originals on kansainvälinen kokoelma tilaussävellyksiä Itämeren alueen maiden säveltäjiltä.  Kuoro on levyttänyt lisäksi suomalaisia oopperoita yhdessä Suomen Kansallisoopperan orkesterin, Radion sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorkesterin kanssa. Kuoron yhteistyökumppaneita ovat suomalaiset ammattiorkesterit, kapellimestarit, musiikkijuhlat ja säveltäjät.

Kuoro on esittänyt barokin ajan ja klassisten säveltäjien suurteoksia myös monien ulkomaisten huippukapellimestarien kuten Peter Schreierin, Harry Christophersin, Roy Goodmanin ja Paul Hillierin johdolla. Kuoro sai Espoon kaupungin kulttuuripalkinnon 2005 tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta Espoon kulttuurielämän hyväksi.

Tapiolan Kamarikuoro esiintyy VocalEspoo-festivaalin Kuorojen Keväässä 29.5.2018.