Taiteellinen johtaja

FESTIVAALIN TAITEELLINEN JOHTAJA PASI HYÖKKI

VocalEspoo Festivalin taiteellinen johtaja Pasi Hyökki (s. 1970) on musiikin maisteri, kuoronjohtaja ja sopranista. Päätyönään hän toimii Tapiolan kuoron, Ylioppilaskunnan Laulajien (YL) sekä perustamiensa EMO Ensemblen ja Lauluyhtye Tallan taiteellisena johtajana. Tämän ohella hän esiintyy myös miessopraano- eli sopranistasolistina.

EMO Ensemblen, Lauluyhtye Tallan sekä Cantabilen kanssa Hyökki on voittanut lukuisia kuoro- ja yhtyelaulukilpailuja, joissa hänet on usein palkittu myös parhaana kuoronjohtajana. Hän levyttää aktiivisesti kaikkien kuorojensa kanssa toimien itse myös editoivana tuottajana. Uusimpia julkaisuja ovat keväällä 2013 ilmestyneet Tapiolan kuoron On valo syttynyt ikkunaas –levy sekä Toivo Kuulan kaikki mieskuorolaulut sisältävä kokonaisäänite ja nuottikustanne YL:n kanssa.

Sopranistana Hyökki debytoi vuonna 2003 Händelin Messias-oratorion solistina ja piti ensimmäisen soolokonserttinsa Viitasaaren Musiikin aika –festivaaleilla kesällä 2004 kantaesittäen mm. tilaisuutta varten sävelletyt teokset Seppo Pohjolalta, Perttu Haapaselta ja Sampo Haapamäeltä.