Ladataan Tapahtumat

Kansainvälinen kuorosävellyskilpailu 2018

Kuorosavellyskilpailu9977p kopio

VocalEspoo-festivaalin kansainvälisen kuorosävellyskilpailun kilpailuaika on nyt käynnissä 31.1.2018 saakka. Palkittavat teokset esitetään festivaalin avajaiskonsertissa sunnuntaina 3.6.2018 klo 18.00 Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa.

Kansainvälisen kuorosävellyskilpailun säännöt:

1. Kansainvälisen kuorosävellyskilpailun järjestää Espoon Musiikkifestivaalit yhdistys ry yhteistyössä Tapiolan kuoron, Naiskuoro KYN:in, Spira Ensemblen, EMO Ensemblen ja Ylioppilaskunnan Laulajien kanssa.

2. Kilpailu on avoin kaikille kansallisuuksille ja kaiken ikäisille säveltäjille. Kilpailuun voi osallistua yhdellä tai useammalla teoksella. Sävellyksissä tulee käyttää nimimerkkiä ja jos säveltäjä ilmoittaa kilpailuun useampia teoksia, tulee kullakin olla oma nimimerkkinsä. Kilpailun osallistumismaksu 50 e/säveltäjä maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Espoon Musiikkifestivaalit yhdistykselle IBAN: FI60 8000 1770 8312 96, BIC: DABAFIHH. Viite: Sukunimi, etunimi & syntymäaika.

3. Ilmoittautumisaika päättyy 31.1.2018 klo 24.00 Suomen aikaa. Myöhästyneitä ilmoittautumisia ei hyväksytä kilpailuun.

4. Kilpailussa on neljä sarjaa: lapsikuorosarja (SSA), naiskuorosarja (SSAA), sekakuorosarja (SATB) ja mieskuorosarja (TTBB). Osallistuva teos voi olla a cappella – tai säestyksellinen (max. viisi soittajaa) teos. Käyttää voi sinfoniaorkesterin, big bandin ja rockbändin soittimia sekä tietokonetta.

5. Sävellysten tulee olla ennen esittämättömiä ja julkaisemattomia sekä kestoltaan 4-8 minuuttia. Sävellyksen tekstilajin sekä tekstin kielen voi vapaasti valita. Säveltäjä vastaa sävellyksensä tekstin käyttöoikeuksista tai niiden hankkimisesta ennen hakuajan päättymistä.

6. Kilpailuun ilmoittaudutaan lähettämällä seuraavat tiedot osoitteeseen competition(at)vocalespoo.fi:

I) Sähköpostin viestiosassa tulee ilmoittaa säveltäjän oikea nimi yhteystietoineen.

II) Viestin liitteeksi:

i) Nimimerkillä varustettu kilpailuteos pdf-tiedostona, joka on nimeltään nimimerkki/teoksen nimi/sarja.
ii) Kopio henkilötodistuksesta
iii) Kuitti ilmoittautumismaksusta
iiii) Säveltäjän allekirjoittama lausunto siitä, ettei kilpailuteosta/teoksia ole aiemmin julkaistu, esitetty tai palkittu missään kilpailussa. Säveltäjä sitoutuu ilmoittamaan kilpailutoimistoon välittömästi, mikäli kilpailuteos julkaistaan, esitetään tai palkitaan kilpailun ollessa vielä käynnissä (6.10.2017-3.6.2018).

7. Tuomaristo aloittaa työskentelynsä helmikuussa 2018 ja antaa palkittaviksi harkitut teokset harjoiteltaviksi kilpailun järjestäville kuoroille. Kuorot aloittavat harjoittelun maaliskuun alussa, jolloin tämän materiaalin on oltava käytettävissä.

8. Kaikille osallistujille ilmoitetaan huhtikuun aikana onko heidän teoksensa valittu palkittavien joukkoon. Palkittavat teokset esitetään ja palkinnot jaetaan festivaalin avajaiskonsertissa 3.6.2018. Palkitsematta jäävien kilpailijoiden nimiä ei julkaista.

9. Säveltäjä huolehtii harjoitus- ja esitysmateriaalin tekemisestä. Kuoroille jaettavassa harjoitusmateriaalissa ei saa ilmetä säveltäjän nimeä, vaan myös niissä käytetään nimimerkkiä.

10. Kilpailun palkintoina jaetaan yhteensä 15 000 euroa tuomariston päättämällä tavalla. Tuomaristolla on oikeus olla jakamatta koko palkintosummaa, jos esim. jossain sarjassa ei löydy enempää kuin yksi palkittava teos. Palkinnot ovat veronalaista tuloa. Suomen Laulajain ja Soittajain liitto Sulasol ry on valmis kustantamaan palkitut teokset. Mahdolliset radiointikorvaukset sisältyvät jaettaviin palkintosummiin.

11. Kilpailun tuomareina toimivat VocalEspoon taiteellinen johtaja, kuoronjohtaja Pasi Hyökki, kuoronjohtaja Kari Turunen, kuoronjohtaja Kaija Viitasalo sekä säveltäjä Cecilia Damström, yksi VocalEspoo 2016 -kuorosävellyskilpailun palkituista säveltäjistä. Tuomariston päätös on lopullinen.

12. Palkittavat säveltäjät kutsutaan palkintojenjakokonserttiin 3. kesäkuuta 2018. Paikalle saapuvien säveltäjien on kuitenkin itse huolehdittava matka- ja majoitusjärjestelyistä sekä niiden kustannuksista.

13. Kilpailun järjestäjillä on oikeus varata kaikkien kilpailuun osallistuvien teosten ensiesitysoikeus 31.1.2019 asti. Kilpailija vastaa itse kilpailuun liittyvistä matkoista, majoituksesta ja muista kuluista. Kilpailun järjestäjällä on oikeus valokuvata, äänittää, radioida, videoida, televisioida ja jakaa internetissä palkintojenjakokonsertti tai osia siitä.

14. Kilpailuun osallistumalla kilpailija hyväksyy kilpailun säännöt.

kesäkuu 03 2018

Details

Date: kesäkuu 3
Tapahtumaluokka:

Venue

Espoon kulttuurikeskus

Kulttuuriaukio 2
Espoo, 02100 Finland

+ Google Map

Visit Venue Website